Blog

Oolong tea, egészség kis levélkékbe zárva

Oolong tea, hatásai

Az egyik legegészségesebbnek számító tea az oolong tea, amelyben megtalálható a theanin, azaz egy természetes aminosav, amely egy erős pszichovédő tulajdonsággal rendelkezik. Amellett, hogy ellazítja az elmét, gátolja a kortizol, vagyis a stresszhormon túltermelését anélkül, hogy álmosságot okozna.

A stressz és a szorongás megnövelheti a vérnyomásszintet a központi idegrendszer stimulálásával. A theanin és a koffein is csökkenti a stressz-szintet, azonban a theanin sokkal jobban teljesített, mint a koffein.

Az oolong tea fitokemikáliái – növényi anyagai – antioxidánsként hatnak. Semlegesítik a szervezetben lévő szabad gyököket, ezzel akadályozva meg az oxidatív stressz kialakulását.

Az Oolong Tea 6 jótékony hatása

Az oolong tea a zöld és a fekete között található félúton. A készítése során csak részben engedik befejezni oxidációs folyamatot.

Az oolong rendelkezik a zöld és a fekete tea jótékony tulajdonságaival is így a világon számos tea faj közül talán Oolong tea rendelkezhet a legtöbb előnnyel.

Az összes többi tea közül az oolong teában található a legtöbb az úgynevezett polimerizált polifenolokból. A polifenolok teszik a teát igazán hatásossá a fogyásban.

Hatékonyabb zsírégetés

Az Oolong tea zsírégető hatását már kutatásokkal is kimutatták. És egy összefoglaló cikket is írt az Oolongtea.hu a fogyókúra és az Oolong kapcsolátáról.

Az oolong tea napi fogyasztása segíthet a hatékonyabb fogyásban csökkentheti az egészségtelen ételek utáni sóvárgást, azáltal hogy olyan enzimeket aktivál a testünkben, amelyek felgyorsítják az zsírégetést illetve az anyagcserét.

Ezenkívül képes blokkolni a zsírok felszívásádát. Így ahelyett, hogy lerakódnának, egyszerűen kiürülnek a szervezetből.

Emésztést javító hatás

A tea lúgosítja az emésztőrendszert, csökkenti a gyulladásokat, segíthet a reflux ellen is. Mivel enyhén fertőzésgátló segíthet kitisztítani a baktériumokat az emésztőrendszerből.

Szebb bőr

Az ekcéma gyakran együtt jár allergiával és érzékenységgel.Az oolong képes elnyomni ezeket az allergiás reakciókat, a szabad gyökök eltávolításával a szervezetből. Az oolong fogyasztása nagyban lecsökkentheti az öregedési folyamatokat.

oolong tea

Szebb egészségesebb haj

A magas antioxidáns tartalma segít megelőzni a hajhullást. A haj dúsabb és fényesebb lehet tőle. A tea kedvező hatásai akár egy héten belül is tapasztalhatóak, és jelentős javulást tapasztalhatunk bőrükön.

Egészséges csontok

A teában található antioxidánsok és kalcium segíthetnek a fogszuvasodás ellen. Az oolong hatóanyagai segítik az ételeinkből bevitt ásványi anyagok hatékonyabb megkötését.

Teljesítmény és figyelem fokozása

Jó hatással van a mentális teljesítményre. A koffein tartalma segíthet a szellemi teljesítmény növelésében, és a figyelem fenntartásában. Ezért is ajánljuk reggeli fogyasztásra.

Kóstold meg Reggeli szeánsz teakeverékünket:

További blogbejegyzések:

Semmi Megtaláltam

Elnézést, de nem hozott eredményt találtak. Talán keresés segíteni fog találni egy kapcsolódó post.